LIVE TEXT | Război în Ucraina. SUA acordă ajutoare militare Ucrainei în valoare de un miliard de dolari

LIVE TEXT | Război în Ucraina. SUA acordă ajutoare militare Ucrainei în valoare de un miliard de dolari

UPDATE 5:45 Zelenski a fost invitat să vorbească la Summitul NATO de la Madrid

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă că a fost invitat să vorbească la Summitul NATO de la Madrid şi la reuniunea G7. De asemenea, el afirmă că a avut discuţii importante cu lideri politici pentru susţinerea candidaturii Ucrainei la aderarea la Uniunea Europeană, relatează news.ro.

”Răspunsul la candidatura noastră va fi răspunsul Uniunii Europene nu doar la Ucraina, ci şi la ei înşişi - viitorul lor, viitorul Uniunii Europene”, afirmă Zelenski.

UPDATE 05:00 Europa este în continuare cel mai mare partener comercial al Rusiei

Chiar şi după impunerea sancţiunilor, ţările europene rămân cei mai mari parteneri comerciali şi economici ai Rusiei, afirmă Vladimir Cijov, reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă UE, într-un interviu acordat pentru postul TV Rossia-24.

"Într-un fel sau altul, va trebui să avem de-a face cu Lumea Veche, cred, o perioadă destul de lungă, inclusiv cu Europa. Chiar şi după şase pachete de sancţiuni, Europa, oricât de ciudat ar suna în condiţiile actuale, rămâne cel mai mare partener comercial şi economic al nostru", a declarat Cijov.

UPDATE 03:00 Rusia a pierdut 20%-30% din forţele sale blindate

Generalul american Mark Milley, şeful Statului Major al SUA, a declarat că ruşii au pierdut aproximativ 20%-30% din forţele blindate în timpul războiului din Ucraina. El a mai spus că deşi ucrainenii sunt depăşiţi în ceea ce priveşte armamentul şi numărul de soldaţi, în regiunea Donbas, "războiul nu este doar un joc al numerelor, ci şi modul în care le foloseşti", relatează libertatea.ro.

UPDATE 00:00 Cehia propune un plan Marshall pentru Ucraina

Preşedinţia cehă a Consilului UE doreşte organizarea unui summit în care se va discuta despre reconstrucţia Ucrainei şi lansarea unui plan Marshall pentru aceasta.

„Am dori să organizăm un summit privind reconstrucţia postbelică a Ucrainei cu un plan Marshall, în prezenţa preşedintelui ucrainean Zelenski” , a declarat Petr Fiala.

O nouă tăiere de gaze a ruşilor în Europa

Gazprom a anunţat o nouă tăiere de gaze către Europa prin gazoductul Nord Stream 1. Este a doua tăiere în furnizarea de gaze în doar douî zile. În prezent funcţionarea gazoductului Nord Stream1 este la doar 40% din capacitate.

SUA oferă un nou pachet de asistenţă Ucrainei în valoare de un miliard de dolari

Preşedintele american Joe Biden a anunţat, miercuri printr-un comunicat, un nou pachet de asistenţă de securitate pentru Ucraina. Acesta va cuprinde piese de artilerie, obuze şi rachete anti-navă. Valoarea pachetului de ajutor militar se ridică la peste un miliard de dolari.

„Am reafirmat angajamentul că Statele Unite vor fi alături de Ucraina în timp ce ea îşi apără democraţia şi susţin suveranitatea şi integritatea sa teritorială în faţa agresiunii neprovocate din partea Rusiei”, se arată în declaraţia emisă de preşedinţia SUA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?